• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • WSJ описала схему з обходу санкцій США на російську нафту: залучена Індія

    Опубликовано: 2022-06-02 15:00:20

    Трейдери та переробники російської нафти вдаються до хитрощів, щоб обходити накладені на неї санкції. Окремі з них настільки успішно приховують походження нафтопродуктів, що ті потрапляють навіть на ринок США, пише The Wall Street Journal.

    Ембарго США на російську нафту та нафтопродукти почало діяти ще в березні. Але оскільки Управління контролю за іноземними активами США (OFAC) використовує "правило 25%" для визначення походження вантажу, це дозволяє постачальникам підмішувати російську нафту під час перероблювання.

    Не виключено, що грішать цим в Індії, яка після початку великої війни в Україні у рази збільшила імпорт російської нафти – з 30 000 барелів на добу до 24 лютого до 800 000 барелів на добу після.

    Індійський нафтохімічний гігант Reliance Industries збільшив імпорт російської нафти у сім разів у порівнянні з довоєнним рівнем. 21 квітня зафрахтований Reliance танкер вийшов з індійського порту Сікка з вантажем алкілату (бензинова фракція) без вказаного порту призначення, а 22 травня успішно розвантажився в Нью-Йорку. Опитані виданням експерти припускають, що для його виробництва використовувалася російська нафта.

    Крім того, компанії, які працюють з російською нафтою, почали вдаватися до таких же лазівок, як ті, що працюють з іранською та венесуельською.

    Наприклад, використовуються класичні схеми з перевантаженням в морі та відключенням датчиків танкерів.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.