• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія на референдумі вирішила брати участь в оборонній політиці ЄС

    Опубликовано: 2022-06-02 13:45:50

    Громадяни Данії проголосували на референдумі за участь їхньої країни в оборонній політиці Європейського Союзу. Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен вважає це чітким сигналом російському диктатору Володимиру Путіну, передає DW.

    Данія протягом 30 років брала участь лише у цивільних місіях Євросоюзу та була єдиним членом ЄС, який не брав участі у формуванні спільної оборонної політики.

    Однак на референдумі 66,9% громадян висловилися за скасування цього порядку, залишити все як є хотіли 33,1% данців. Явка – 65,8%.

    Зазначається, що тепер Данія зможе брати участь у роботі із забезпечення безпеки та оборони ЄС, зокрема данських солдатів зможуть залучати до військових місій ЄС, а Копенгаген зможе допомагати партнерам у розробці нових озброєнь.

    Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що це рішення піде на користь і Данії, і ЄС. А Фредеріксен заявила, що данці надіслали "дуже чіткий сигнал" союзникам у НАТО та Європі, а також Путіну.

    "Ми показуємо: коли Путін вдирається у вільну та незалежну країну та загрожує стабільності Європи, ми посилюємо підтримку один одного", – сказала вона.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.