Данія на референдумі вирішила брати участь в оборонній політиці ЄС

02 июн, 13:45

Громадяни Данії проголосували на референдумі за участь їхньої країни в оборонній політиці Європейського Союзу. Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен вважає це чітким сигналом російському диктатору Володимиру Путіну, передає DW.

Данія протягом 30 років брала участь лише у цивільних місіях Євросоюзу та була єдиним членом ЄС, який не брав участі у формуванні спільної оборонної політики.

Однак на референдумі 66,9% громадян висловилися за скасування цього порядку, залишити все як є хотіли 33,1% данців. Явка – 65,8%.

Зазначається, що тепер Данія зможе брати участь у роботі із забезпечення безпеки та оборони ЄС, зокрема данських солдатів зможуть залучати до військових місій ЄС, а Копенгаген зможе допомагати партнерам у розробці нових озброєнь.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що це рішення піде на користь і Данії, і ЄС. А Фредеріксен заявила, що данці надіслали "дуже чіткий сигнал" союзникам у НАТО та Європі, а також Путіну.

"Ми показуємо: коли Путін вдирається у вільну та незалежну країну та загрожує стабільності Європи, ми посилюємо підтримку один одного", – сказала вона.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526746.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua