• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ілон Маск розповів про супутники Starlink нового покоління: вони будуть вчетверо більшими

    Опубликовано: 2022-06-01 15:30:20

    Ілон Маск розкрив деталі про більш потужні супутники Starlink нового покоління на шоу Everyday Astronaut.

    Перший супутник Starlink 2.0, вже створений SpaceX, має 7 метрів у довжину та важить близько 1,25 тонни. Супутники першого покоління важать близько 260 кг. За словами Маска, додаткова вага додає супутникові ефективності.

    "Подумайте лише про те, скільки корисних біт даних може обробити кожен супутник. Starlink 2.0 з точки зору корисних біт даних майже на порядок кращий, ніж Starlink 1.0", – розповів Маск.

    Про нове покоління Starlink SpaceX вперше оголосила у серпні 2021 року.

    Через підвищену вагу ракета Falcon 9 не зможе доставляти нові супутники на орбіту, тому для цієї мети передбачається використання ракети Starship, яку зараз розроблює SpaceX.

    На початку 2022 року представники NASA підготували лист до Федерального авіаційного управління США, в якому висловлювали занепокоєння з приводу Starlink 2.0 щодо ризику зіткнення з супутниками та космічними кораблями.

    Маск планує вивести на орбіту 42 000 супутників для розгортання широкосмугового доступу до інтернету. Наразі SpaceX вивела близько 2300 супутників.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.