• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Парламентській асамблеї НАТО закликали членів блоку сприяти вступу України до альянсу

    Опубликовано: 2022-06-01 09:00:07

    У парламентській асамблеї Організації північноатлантичного договору закликали країни-члени НАТО сприяти конкретним крокам для просування України до членства в альянсі. Про це на Facebook написав голова української парламентської делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

    "Парламентська асамблея НАТО закликала уряди країн-членів Альянсу зробити конкретні кроки щодо просування України до членства в НАТО і посилити протидію Росії. Усі ключові зміни нашої делегації були враховані, і нарешті нам вдалося досягти найжорсткішої резолюції за весь час існування Асамблеї", - написав Чернєв.

    За його словами, серед іншого ПА НАТО також зажадала у країн-членів альянсу вимагає

    – Підтримати Україну на шляху євроатлантичної інтеграції.

    - Наростити постачання Україні важкого озброєння, зокрема систем ППО, ПРО, протикорабельних систем та артилерії, а також посилити обмін розвідувальною інформацією.

    - Посилити масштабні та руйнівні санкції проти Росії та поступово відмовитися від імпорту вугілля, газу, нафти та урану з Росії.

    - запровадити додаткові санкції проти російських олігархів, посадових осіб та їхніх сімей, а також пропагандистів та державних ЗМІ.

    - Вислати з країн НАТО російських дипломатів, які займаються ворожою діяльністю, зокрема, поширенням ненависті, дезінформацією та розпалюванням конфлікту.

    - створити спеціальний Міжнародний трибунал для розслідування, кримінального переслідування та притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

    - У оновленій Стратегічній концепції НАТО чітко визначити ревізіонізм та агресивні дії Росії як безпосередню та головну загрозу євроатлантичній безпеці та посилити східний фланг Альянсу.

    - Істотно зміцнити військовий потенціал НАТО, зокрема ядерний, для стримування Росії.

    За словами Чернєва, декларація ПА НАТО – це документ, який у прийнятті своїх рішень враховується як у штаб-квартирі Альянсу, так і в урядах держав-членів НАТО.

    Чернєв також зазначив, що після повернення додому парламентарії лобіюватимуть це рішення в парламентах своїх країн, що важливо для ратифікації будь-яких документів, пов'язаних із підтримкою України та санкціями проти Росії.

    Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що більше не збираються дотримуватись зобов'язань утримуватися від розгортання своїх сил у Східній Європі, оскільки обмежуючі домовленості більше не діють.

    Зазначимо, що НАТО вже   вирішило   розмістити багатонаціональні військові контингенти у Румунії, Словаччині та Болгарії. Це пов'язано із стягуванням Росією військ до кордону з Україною.

    НАТО також розширює свої межі: Фінляндії та Швеції офіційно  подали заявки   вступ до НАТО. В США   прогнозують, що Фінляндія та Швеція можуть вступити до НАТО вже влітку 2022 року. Вашингтон робить ставку на цей крок, який розширить кількість членів альянсу з 30 до 32 і є прямим наслідком вторгнення Росії в Україну.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.