• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ розповіли, який штам коронавірусу переважає в Україні

    Опубликовано: 2022-05-30 13:45:21

    В Україні продовжується молекулярний нагляд за штамами COVID-19, незважаючи на зменшення захворюваності та війну, і зараз у країні переважає "Омікрон".

    Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

    "В Україні триває молекулярний епідеміологічний нагляд. Це означає, що ми з кожної території області беремо зразки COVID-19 та розшифровуємо геном, дивимося, які штами циркулюють в Україні. Це дороге та тривале дослідження. З початку війни таких було проведено понад 750. Так ось, у країні продовжує циркулювати Омікрон. Появи нових мутованих штамів, за результатами молекулярного нагляду, не було зафіксовано", – зазначив він.

    За словами Кузіна, "Омікрон" викликає набагато легший перебіг захворювання, ніж інші штами. Він маскується під гостру респіраторну вірусну інфекцію та проходить через 3-4 дні. При цьому ситуація в Україні з COVID-19 у порівнянні з усім світом відрізняється насамперед через війну — проводиться менше тестувань, іноді саме через бойові дії та відсутність доступу до медичних послуг.

    Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина з першого червня пом'якшує правила в'їзду на літо та зупиняє правило 3G до кінця серпня.

    Ілля Требор
     
    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.