• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий посол США отримала візу для роботи в Україні

    Опубликовано: 2022-05-30 13:15:20

    Посол України у США Оксана Маркарова видала візу Бріджет Брінк, призначеній послом США в Україні. Про це український дипломат повідомила на своїй сторінці у Facebook.

    "Велика приємність видати візу і зустрітися з колегою - новим послом США в Україні Бріджет Брінк. Україна завжди мала найкращих очільників американського дипломатичного представництва, які були не тільки високопрофесійними дипломатами, але й прекрасними людьми та прикладами публічного служіння. І цей раз не став виключенням!" - написала вона.

    За словами Маркарової, вона дуже очікує на активну спільну роботу в нинішній визначальний час боротьби України за незалежність і демократію.

    Нагадаємо, що 18 травня Сенат США одноголосно затвердив Брінк новим американським послом в Україні. До цього вона очолювала посольство США у Словаччині.

    В той же день США оголосили про відновлення роботи свого посольства в Києві, яку було призупинено в середині лютого через очікування повномасштабного військового вторгнення Росії до України. Тоді спочатку основний штат було переведено у Львів, але тиждень потому стало відомо, що дипломатів евакуювали до Польші.

    Нагадаємо, що після від'їзду з України посла США Марі Йовановіч у травні 2019 року нового посла не було призначено. Посольством три роки керувала тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін, яка прибула в Україну через тиждень після інавгурації президента Володимира Зеленського.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.