• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Естонський журнал для дітей Taheke видав спецвипуск українською мовою

    Опубликовано: 2022-05-27 18:00:53

    Журнал Taheke, який видається в Естонії для дітей 5-10 років, створив спецвипуск українською мовою. Його через школи та дитячі садки зможуть безкоштовно отримати українські діти, що приїхали до країни. Про це повідомляє ERR, передає УНН.

    Цитата

    “Коли почали прибувати діти з України, з кожним днем ​все більше було видно, що літератури українською про Естонію дуже мало. Нам здалося, що книгу видавати досить складно і тиражі не такі великі, а літературний дитячий журнал компактніший і має більш оперативну форму”, — пояснила головний редактор журналу Ілона Мартсон.

    Деталі

    Як наголошується, робота для перекладачів була непроста — зробити журнал цікавим та зрозумілим для українських дітей, одразу познайомивши їх із постійними персонажами Лотте та Сіпсіком.

    Окрема складність для перекладачів — переклад гри слів.

    “Коли Ілона надіслала мені жарти, повідомлення було таке: „Перекладай лише те, що смішно українською мовою“. І коли зараз ми роздали дітям журнали, і вони почали сміятися, я мав таке полегшення, бо діти зрозуміли, про що цей жарт, і це чудово”, — зазначила перекладач Катя Новак.

    Тираж спецвипуску — 3500 екземплярів. Видати його вдалося завдяки пожертвуванням, зібраним у розмірі близько 3000 євро.

    Нагадаємо

    У середу, 25 травня, французький сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив чотири сторінки українській тематиці, опублікувавши роботи українських карикатуристів.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.