• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Звички, які можуть порушити роботу гормонів

    Опубликовано: 2022-05-27 13:08:13

    Що провокує гормональний дисбаланс.

    Деякі звички здаються зовсім нешкідливими, але саме вони можуть негативно вплинути на роботу гормонів. Ми розповімо, на які звички варто звернути увагу, інформує Ukr.Media.

    Перезавантажувати себе фізичними вправами

    Дехто думає, що якщо буде багато тренуватися, то скоріше позбудеться зайвої ваги. Це помилкова думка. Навпаки сильні фізичні навантаження можуть збільшити рівень кортизолу в організмі і це негативно вплине на менструальний цикл.

    Дотримуватися дієти з низьким вмістом жиру

    Обмеження споживання корисних жирів, таких як омега-3 жирні кислоти, може перетворити тестостерон в естроген. Це може спровокувати появу зайвої ваги, проблеми з менструальним циклом і збільшить ризик розвитку фіброзних пухлин.

    Використовувати косметичні засоби з парабенами

    Шампуні, кондиціонери, лосьйони і гелі для ванн з парабенами можуть вплинути на ваш гормональний баланс і підвищити ризик розвитку раку.

    Забувати про включення мікроелементів у свій раціон

    Коли вашій щитовидній залозі не вистачає міді, цинку, селену або вітаміну D, у вас може спостерігатися збільшення маси тіла, затримка рідини, втома або випадіння волосся.

    Використовувати забагато дезинфікуючого засобу для рук

    Ця звичка порушує баланс між здоровими і шкідливими бактеріями і послаблює імунну систему. Зокрема, такі сполуки, як триклозан, порушують баланс естрогену і впливають на функцію гормонів щитовидної залози.

    Коли потрібно звертатися до лікаря

    У першу чергу, при нерегулярному менструальному циклі, рясних менструаціях або больових відчуттях під час циклу, а також проблеми із зачаттям. Погіршення стану шкіри — прищі, вугрі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.