• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світу загрожує цукрова криза: в чому причина

    Опубликовано: 2022-05-27 09:45:43

    Індія, один з найбільших у світі експортерів сільськогосподарської продукції, прийняла рішення обмежити продаж цукру на міжнародних ринках після заборони експорту пшениці.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN Turk.

    У заяві уряду Індії йдеться, що обмеження експорт цукру до 10 млн тонн на маркетинговий сезон триватиме до вересня, щоб тримати ціни під контролем.

    Продавців в країні попросили отримати "спеціальний дозвіл" від влади на будь-який експорт цукру в період з 1 червня по 31 жовтня.

    Індія є найбільшим у світі виробником цукру і другим за величиною експортером після Бразилії. Перехід до обмеження експорту відбувається в той час, коли річна роздрібна інфляція в третій за величиною економіці Азії досягла 7,8% у квітні, що є найвищим рівнем майже за вісім років.

    У поточному маркетинговому році з жовтня 2021 року по вересень 2022 року Індійські цукрові заводи підписали експортні контракти приблизно на 9 млн тонн.

    ВАЛЕРІЯ ПОЛІЩУК

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.