• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Питання щодо ембарго на російську нафту вирішиться вже 30 травня», - голова Євроради Мішель

    Опубликовано: 2022-05-26 13:30:32

    Шарль Мішель вважає, що ЕС зможе дійти спільної думки щодо заборонни на російську нафту.

    Глава Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що, на його думку, будь-які питання, пов'язані із забороною імпорту нафти з РФ, вирішать до наступного засідання Ради, яке заплановане на понеділок, 30 травня.

    Про це він заявив на пресконференції 25 травня, повідомляє CNN.

    Під час виступу Мішель сказав, що він упевнений, що блок зможе вирішити будь-які питання пов'язані з ембарго, але для цього потрібен "конструктивний діалог".

    "Ми дуже багато працюємо, щоб зберегти єдність", - наголосив Мішель.

    Серед усіх країн ЄС активно проти заборони на російську нафту виступила фактично лише Угорщина, уряд якої заявив, що такий захід "суперечитиме національній енергетичній безпеці країни".

    У зв'язку із цим Європейська комісія веде переговори з урядом Угорщини щодо програми інвестицій, яка допоможе зменшити залежність країни від російських енергоносіїв. У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що відмова від російської нафти обійдеться Угорщині щонайменше 700 мільйонів євро. Чи надасть Євросоюз саме цю суму, точно невідомо.

    Віта Молодан
     
    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.