• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лікарі забороняють видавлювати прищі, оскільки це серйозно може шкодити здоров’ю

    Опубликовано: 2022-05-23 20:28:52

    Наслідки видавлювання прищів.

    Прищі періодично з’являються на обличчі і тілі людини незалежно від її віку і статі. Вони псують зовнішній вигляд, тому багато хто намагається якомога швидше позбутися проблеми. Однак фахівці закликають у жодному разі не видавлювати прищі, оскільки це може серйозно нашкодити здоров’ю, інформує Ukr.Media.

    Посилення запалення

    Люди видавлюють прищі, оскільки переконані, що це допоможе в найкоротші терміни повернути красу шкіри. Але запалення буде гоїтися набагато довше, коли ми знищуємо прищ. Крім того, існує ризик появи ще більшої кількості висипань.

    Поява ранок

    На місці видавленого прища залишається рана. Її розмір залежить від того, наскільки великим був сам прищ, і наскільки складно було його знищувати. На ранах великого розміру з часом з’являється струп. Так називають кірку, яка затягує ранку. Такий дефект шкіри буде вкрай важко приховати навіть за допомогою макіяжу.

    Шрам

    Якщо регулярно видавлювати прищі, то ніжна шкіра обличчя з часом покриється шрамами. Рубці формуються внаслідок пошкодження шкірного покриву навколо висипання, і попадання в нього гною. Саме тому краще не займатися механічним видаленням прищів, а застосовувати правильні засоби по догляду.

    Зміна кольору обличчя

    Після того, як ділянка шкіри, де виник прищ і незабаром був видавлений, заживає, може спостерігатися таке явище, як гіперпігментація, яка виникає після завершення запального процесу. Шкіра в цій невеликій області, точно така ж, як і по всьому обличчю. Єдина її відмінність — це колір. Він, зазвичай, значно темніший загального тону шкіри. Щоб повернути колишній відтінок, може знадобитися до декількох років.

    Зараження крові

    Найголовнішою причиною, чому не варто видавлювати прищі, є високий ризик зараження крові. Це може статися, якщо почати позбавлятися прищів брудними руками або не обробити шкіру обличчя після завершення процедури.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.