• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає 105-мм гармати L119. Артилеристів навчатиме Нова Зеландія

    Опубликовано: 2022-05-23 15:00:53

    Прем'єр-міністерка Нової Зеландії Джасінда Ардерн у понеділок заявила про відправлення до Європи додаткового контингенту у складі 30 військових для навчання українських артилеристів. Про це пише місцеве видання Newshub.

    Новозеландські військові будуть показувати, як користуватися гарматою L119 (вона ж M119). Навчання кожної гарматної обслуги триватиме близько тижня, тренування заплановані для 230 українських артилеристів.

    L119 – це легка 105-мм гармата, призначена для підтримки піхоти. Вона мобільніша, ніж системи більшого калібру, але має невелику далекобійність та потужність дії.

    "Нову Зеландію конкретно попросили відправити команду тренерів з цією метою", – наголосила Ардерн.

    Процес координуватиме Велика Британія. Вона забезпечить переліт новозеландських військових, надасть боєприпаси та інше потрібне обладнання.

    Нова Зеландія своєю чергою передасть Україні близько 40 гарматних прицілів, а також невелику кількість боєприпасів для навчальних цілей.

    Тренування розпочнуться в червні.

    Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес ще у квітні казав, що Лондон передасть Україні легкі 105-мм буксировані гаубиці.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.