• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща та Україна спростять процедуру перетину кордону, — Зеленський

    Опубликовано: 2022-05-23 13:15:01

    Президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість із Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами. Про це він заявив під час виступу у Раді 22 травня.

    Зеленський зазначив, що українські міста стали побратимами польських, країни стали сестрами, а також побратимами стали український та польський народи.

    "Ми рідні. І між нами не має бути меж або бар'єрів. Український і польський народи ментально давно не поділяють. Тому ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній угоді. Спочатку - про загальний прикордонно-митний контроль, а надалі - про єдиний умовний кордон, коли Україна буде членом Європейського Союзу. І я впевнений, що всі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно буде прийнято. Завдяки багаторічному захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті", - Заявив Зеленський.

    Також він подякував Дуді за спільну з лідеркою Словаччини ініціативу переконувати європейських колег, які ще мають сумнів щодо надання статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

    Нагадаємо, Зеленський анонсував законопроект про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як вони прийняли українців.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.