• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Американські вчені розкрили небезпеку фруктози для головного мозку

    Опубликовано: 2022-05-22 08:48:14

    Надмірна активація фруктози — причина хвороби Альцгеймера.

    Дослідження американських вчених доводить, що одна з причин хвороби Альцгеймера — підвищений рівень фруктози в головному мозку, інформує Ukr.Media.

    Вчені з Медичного центру Аншутц Колорадського університету разом з колегами з Японії і Мексики висунули гіпотезу, що припускає, що причиною хвороби Альцгеймера може бути надмірна активація фруктози, виробленої в головному мозку, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Дослідники пов’язали розвиток хвороби, поширеної в розвинених країнах, з так званим західним стилем харчування, який призводить до надмірного метаболізму фруктози. Це також пояснює, чому у людей з діабетом і ожирінням хвороба Альцгеймера розвивається частіше.

    «Ми припускаємо, що хвороба Альцгеймера — це сучасне захворювання, викликане змінами в дієтичному способі життя, при якому фруктоза порушує церебральний метаболізм і функцію нейронів», — наводяться в прес-релізі медичного центру Аншутц слова провідного автора дослідження, доктора медицини, професора Річарда Джонсона (Richard Johnson).

    Автори статті — неврологи, нейрофізіологи та експерти з метаболізму цукру — зібрали дані з численних досліджень, що підтверджують зв’язок високого рівня фруктози в мозку з цією хворобою.

    На думку вчених, головне джерело фруктози в головному мозку — ендогенний церебральний синтез. Коли він орієнтований на метаболізм фруктози, вироблення мітохондріальної енергії сповільнюється, і її не вистачає для підтримання функціональності і життєздатності нейронів.

    За іншим сценарієм, прогресуюча втрата мітохондріальної енергії — це наслідок постійного окисного стресу, пов’язаного з гіпометаболізмом глюкози. Кінцевий підсумок один — недостача енергії нейронам, їх дисфункція і смерть.

    При цьому амілоїдні бляшки і нейрофібрилярні клубки, традиційно вважаються центральними факторами, що викликають хворобу Альцгеймера, розглядаються авторами як наслідок — частина запальної реакції.

    «Надаючи переконливі докази взаємозв’язку між фруктозою в мозку і хворобою Альцгеймера, ми хочемо надихнути дослідників на продовження вивчення цієї теми», — говорить Джонсон.

    Вчені сподіваються, що результати дослідження допоможуть створити нові методи профілактики і лікування, спрямовані на придушення внутрішньомозкового метаболізму фруктози.

    Своїм найближчим завданням автори бачать пошук інгібіторів ферментів, які беруть участь у виробництві фруктози в мозку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.