Чорниця сприяє гарній роботі мозку.
Щоб підвищити активність мозку, необхідно додати до свого раціону чорницю, інформує Ukr.Media.
До таких висновків експерти прийшли, провівши дослідження за участю 35 добровольців, яким давали щодня 1 порцію ягід чорниці. Контрольна група учасників отримувала плацебо. Після закінчення дослідження вчені провели тестування двох груп на здатність до вирішення завдань, що вимагають підвищеної концентрації і здібностей до запам’ятовування.
Було встановлено, що серед учасників, які регулярно вживали ягоди чорниці, рівні концентрації і працездатності зберігалися протягом усього робочого часу. А ось серед учасників, які не отримували чорницю, відзначалося різке зниження концентрації уваги з одночасним збільшенням втоми.
Ще один експеримент, у якому взяли участь пацієнти з високим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера показав, що вживання у їжу чорниці змогло поліпшити пам’ять в осіб даної категорії. Також експерти зафіксували поліпшення розумових здібностей у літніх людей, що регулярно харчувалися чорницею.