• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сушені яблука не менш корисні, ніж свіжі

    Опубликовано: 2022-05-21 20:48:51

    Чим корисні для людського організму сушені яблука.

    Користь сушених яблук неоціненна. Вони відмінно зберігають свій склад свіжих, так само корисні, як і хрусткі, соковиті плоди. Осінь — час збору врожаю. І якщо у вас вже скупчився не один кошик свіжих яблук, прийшов час подумати, що з ними зробити. Правильно, засушити! Але для чого? Чим вони корисні для людей і їх здоров’я? Розповідаємо у матеріалі, інформує Ukr.Media.

    Склад сушених яблук

    Сухофрукти у 10 разів поживніші за свіжі фрукти. Тому зараз не дивуйтеся: калорійність сушених яблук на 100 грамів становить 200-265 ккал. Але при цьому вони зберігають максимум вітамінів і мінералів, чим і корисні. Єдине — у плодах частково руйнується аскорбінова кислота.

    У сушених яблуках багато заліза, але воно практично не засвоюється організмом. Тому для заповнення мікроелемента краще вживати у їжу червоне м’ясо, печінку, бобові. Це набагато ефективніше.

    Але при цьому у них чимало клітковини, калію, завдяки яким прискорюється обмін речовин. Вони непогано підійдуть для схуднення, у якості перекусу дарують багато користі і відмінно насичують.

    Антиоксиданти у продукті — верцетин, катехін, хлорогенові кислоти — дозволять підвищити імунітет, захистити клітини від пошкодження вільними радикалами. Це особливо важливо для літніх людей, оскільки це дозволить довше залишатися здоровими, довго жити.

    Користь сушених яблук

    Вони корисні для вагітних, гіпертоніків, літніх і пишнотілих людей. Річ у тім, що сушені яблука допомагають залагодити емоційні стрибки і поліпшити розумові здібності. Також позбавляють від набряклості, усувають проблеми з травленням, поліпшують настрій, пам’ять.

    Наявність клітковини усуває проблеми з кишківником. Сушені яблука допомагають привести до норми рівень цукру у крові, ускладнюють всмоктування у кишківнику «поганого» холестерину, а також позбавляють від закрепів.

    За рахунок вмісту калію відбувається сечогінна дія, усуваються набряки, знижується тиск. Плоди корисні за наявності запальних процесів, оскільки активно з ними борються. Тому подібні сухофрукти будуть ідеальною профілактикою онкологічних захворювань (звичайно, укупі з веденням загального здорового способу життя). Корисні речовини знижують ризик розвитку раку простати, панкреатиту, запалень суглобів і кишківника.

    Позбавляють і від серцево-судинних захворювань, знижуючи рівень поганого холестерину, ризик розвитку атеросклерозу. Не буде зайвим їсти більше сушених яблук заради здоров’я шлунково-кишкового тракту. Проблем з травленням буде набагато менше.

    За допомогою сушених яблук можна проводити детоксикацію. Пектин виводить з організму жовч, яка виробляється підшлунковою залозою. У ній зазвичай збираються токсини, що знаходяться у організмі. І нарешті, плоди будуть корисними для діабетиків і схильних до цього діагнозу людей із зайвою вагою. Вони запобігають ожирінню, покращують роботу підшлункової залози, обмін речовин.

    Їжте більше сушених яблук і будьте здоровими!

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.