• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поїв і втомився: яка їжа викликає занепад сил

    Опубликовано: 2022-05-21 06:34:32

    Пять продуктів, які можуть стати причиною втоми.

    Найчастіше людина і не підозрює, що її погане самопочуття і втома пов’язані ні з чим іншим, як з продуктами харчування. Деякі з них мають здатність на деякий час підбадьорити, надати сил, зарядити енергією, а потім викликати втому і занепад сил. Це пов’язано з простими вуглеводами, які знаходяться в продуктах. Тому необхідно знати, які продукти краще не включати у свій раціон, інформує Ukr.Media.

    Молочні продукти

    Всі молочні продукти у своєму складі містять молочні білки. Це казеїн і сироватка. У деяких людей просто непереносність молочного білка. Організм відчуває колосальне навантаження при перетравленні даних продуктів. При цьому сама людина може і не підозрювати про це, не розуміючи, що з нею відбувається, в чому причина втоми. Щоб дізнатися про те, чи добре організм переносить казеїн і сироватку, необхідно просто поспостерігати за своїм самопочуттям і визначити, чи змінюється воно після того, як щось з цих продуктів було з’їдено або випито.

    Кава

    Хтось здивується і подумає, що кава, навпаки, бадьорить, а не розслабляє і викликає втому. Насправді кава вважається швидким енергетиком. Вона відразу ж бадьорить, дає приплив енергії. Як тільки проходить 30 хвилин, людина відчуває себе розбитою і втомленою.

    Насолода

    У солодощах містяться ті самі швидкі вуглеводи, які допомагають відчути радість і бадьорість. Гарний настрій забезпечено. Коли дія вуглеводів проходить, рука сама знову тягнеться за солодким, щоб знову відчути себе щасливо. Якщо солодощів більше немає, виникає те саме відчуття розбитості і втоми, про яке йде мова.

    Копченості

    Всі копченості та ковбаси не мають у своєму складі нічого натурального. Тривалого насичення ці продукти не викликають, а на їх перероблювання йде велика кількість енергії. З цієї причини не рекомендується вживати копченості. Після них вже дуже скоро настане розслаблений стан і захочеться спати.

    Білий хліб

    Мало того, що білий хліб шкідливий сам по собі, він ще й сприяє тому, що інсулін швидко викидається в кров. В результаті відбувається швидкий приплив енергії, який змінюється різким спадом. Відбувається це через те, що в білому хлібі практично немає нічого корисного, але зате дуже багато вуглеводів. Вони дають енергію на нетривалий час, а потім з’являється незрозуміла стомлюваність.

    Слід стежити за своїм раціоном харчування і ретельно його складати, щоб організм отримував з продуктів життєво необхідну енергію, а не втомлювався після приймання їжі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.