• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину

    Опубликовано: 2022-05-20 14:28:45

    Попереджувальні знаки високого рівня холестерину в організмі.

    Своєрідним попередженням про підвищений холестерин в організмі можуть бути незвичні відчуття в руках — наприклад, ви можете відчувати поколювання, хворобливість, інформує Ukr.Media.

    Холестерин — це восковидна жироподібна речовина, вироблена печінкою і отримується з їжею. Його певна кількість необхідна організму для процесів синтезування клітинних мембран, вітаміну D, деяких гормонів. Однак підвищений рівень холестерину є фактором загрози для людського життя — з ним пов’язані значні ризики серцевих нападів або інсульту.

    «Всім дорослим людям необхідно контролювати свій рівень холестерину. Його підвищення може залишатися непоміченим, поки не виникне надзвичайна ситуація», — попереджають фахівці клініки Medicover Hospitals.

    Вони розповіли, що підвищена концентрація холестерину означає істотний вміст жирових компонентів всередині кровоносних судин і артерій. Вказувати на проблему можуть певні відчуття, що виникають в кінцівках.

    «Поява незвичайних відчуттів в руках може вказувати на занадто високий рівень холестерину в організмі. Таким попереджувальним знаком можуть бути болі, які є наслідком того, що холестеринові відкладення забивають судинні порожнини і нормальний кровообіг. До того ж підвищений холестерин робить кровотік густішим, що може впливати на нерви, викликати оніміння і поколювання в руках», — пояснили медики.

    Також, за їхніми словами, схожі відчуття можуть виникати в ногах — наприклад, проблема поганого стану судин викликає болі в литках, що з’являються при фізичній активності і проходять під час відпочинку.

    Лікарі відзначають, що відчуття поколювання в руках також може бути ознакою діабету 2 типу. Тому при їх появі важливо уважно стежити за будь-якими іншими попереджувальними ознаками, які можуть проявлятися додатково, — це дозволить точніше ідентифікувати проблему. При підвищеному холестерині людину також можуть почати турбувати явища, що нагадують симптоми серцевих захворювань — наприклад, дискомфорт, стиснення у грудях, які загострюються в моменти фізичного навантаження.

    Нагадаємо, Американська кардіологічна асоціація рекомендує перевіряти здоровій дорослій людині старшій 20 років рівень холестерину кожні чотири-шість років.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.