• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія передала Україні танки Т-72 – отримає за це від Німеччини 15 «Леопардів-2»

    Опубликовано: 2022-05-19 14:45:33

    Німеччина поставить Чехії 15 сучасних танків Leopard 2 замість радянських Т-72, які Прага передала Збройним Силам України. Про це повідомила у Twitter голова Міноборони ФРН Крістін Ламбрехт.

    "Ми продовжуємо підтримувати Україну – тепер через обмін із Чехією: Німеччина надає їй 15 танків Leopard 2A4. Бундесвер також бере на себе навчання чеських солдатів", – йдеться у повідомленні.

    У межах програми "Рінгтауш" Берлін прагне допомогти країнам-союзницям перекинути свої запаси радянських озброєнь до України.

    "Цей обмін – ще один хороший приклад того, як ми допомагаємо Україні в її мужній боротьбі з російською агресією. Чехи постачають їй важке озброєння, а "дірки", що утворилися, ми латаємо танками "Леопард", – заявила Ламбрехт.

    Донедавна на озброєнні чеської армії було 30 модернізованих танків T-72M4Cz (деякі з яких нині проходять подальшу модифікацію) та близько 10-20 Т-72М1 в активному резерві. Ще щонайменше кілька десятків танків Т-72 перебували на зберіганні на території Чехії.

    Пізніше Чехія закупить у концерну KMW близько 40 набагато новіших Leopard 2A7+, пише defence24.pl.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.