• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ зменшила атаки на Донбасі, намагається пройти до моря між Херсоном та Миколаєвом – США

    Опубликовано: 2022-05-19 14:15:22

    Росія скоротила за розміром та масштабом атаки на Донбасі, а між Херсоном та Миколаєвом намагається просунутися до Чорного моря. Про це повідомив на брифінгу старший працівник Пентагону, повідомляє пресслужба оборонного відомства США.

    За його словами, армії РФ вдалося досягти незначного успіху на двох осях – між Херсоном та Миколаєвом у напрямку до Чорного моря, а також від Донецька у напрямку до Великої Новосілки, куди окупанти перекинули війська з Маріуполя.

    Чиновник Пентагону не має чіткої відповіді, чому росіяни намагаються рухатися до моря. За його словами, ознак неминучої морської атаки чи десанту немає.

    Він також зазначив, що атаки Росії на Донбасі стали меншими за масштабом і розміром, а цілі – локалізованішими.

    "Це міста та села, а іноді й перехрестя… Так що це просто свого роду скорочення їхніх завдань та цілей", – сказав чиновник.

    Водночас представник Пентагону зазначив, що на Донбасі РФ не має серйозного прогресу, а є рух уперед-назад і бойові дії меншого масштабу.

    Він також зазначив, що українські сили женуть окупантів на північний схід від Харкова до кордону з РФ. Просування українців становить 3-10 км, але єдиної лінії зіткнення немає.

    Американський чиновник додав, що армія РФ продовжує використовувати тактику з артилерійським обстрілом і подальшою лобовою атакою невеликою групою, однак у неї, як і раніше, залишаються проблеми з координацією та постачанням, а українські сили дають відсіч.

    Марк Сировой
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.