• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо новий фактор ризику для хвороб серця

    Опубликовано: 2022-05-17 06:34:01

    Вчені з Кембриджського університету з’ясували, що особи із симптомами депресії більш схильні до ризику розвитку серцевих захворювань та інсульту ніж ті, у кого немає проблем із психічним здоров’ям. Про це повідомляє British Heart Foundation.

    Фахівці проаналізували медичні картки близько півмільйона осіб, які раніше не мали проблем серця.

    Учасникам дослідження присвоювали бали з урахуванням їхніх відповідей на питання про настрій і будь-який прояв депресії. Тим, хто мав симптоматику, ставили високі бали, решті — нижчі.

    Через десять років спостережень вчені виявили, що особи з найважчими симптомами депресії згодом виявилися схильні до серцевих захворювань.

    Так, дані на основі інформації про 401 219 учасників дослідження показали, що в групі з найвищими балами був 21 випадок серцевих захворювань і 15 інсультів на 1 000 осіб і лише 14 випадків хвороб серця і десять інсультів на 1 000 осіб у групі з низькими балами.

    «На сьогоднішній день це найбільший доказ того, що почуття, пов’язані з депресією, пов’язані з імовірністю виникнення проблем із серцем та інсульту в майбутньому. Виявлений підвищений ризик не такий великий, і ці результати лише частина головоломки», — зазначив професор Емануеле ді Ангелантоніо.

    Професор Нілеш Самані додав, що результати наукової роботи не слід сприймати як попередження про проблеми із серцем для страждаючих від поганого настрою або депресією.

    «Дослідження підтвердило, що наші серця і уми більш пов’язані, ніж ми думали раніше. Вивчаючи цю проблему далі, ми можемо знайти нові способи допомогти поліпшити здоров’я нашого серця», — підсумував він.

    Раніше повідомлялося, що в кожної п’ятої особи, яка перехворіла на коронавірус, виявляють психічні розлади.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.