• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: інтенсивне споживання кави допомагає знизити ризик розвитку раку передміхурової залози

    Опубликовано: 2022-05-15 08:08:20

    Попередити розвиток раку передміхурової залози можна за допомогою більш частого вживання кави.

    Лише кілька чашок кави на день можуть допомогти запобігти розвитку раку передміхурової залози, повідомляється у матеріалах дослідження, опублікованих на сторінках інтернет-видання BMJ Open. З матеріалів наукової роботи випливає, що вживання лише однієї додаткової порції цього запашного напою може знизити ризик розвитку раку передміхурової залози майже на 1%, інформує Ukr.Media.

    Відомо, що дане злоякісне захворювання є другим за поширеністю видом онкології серед чоловіків. Про роль кави у зниженні ризиків розвитку злоякісних новоутворень у печінці, кишківнику, молочних залозах вже повідомлялося неодноразово. Але до теперішнього часу не були проведені наукові дослідження, що вивчають взаємозв’язок між кавою і ризиком розвитку раку простати.

    Минулого року була проведена наукова робота, у якій були проаналізовані дані раніше проведених 16 наукових досліджень. Зрештою вченим вдалося встановити, що навіть найменше споживання кави змогло зменшити ризик розвитку раку простати на 1 %. Найбільше споживання було пов’язане з більш низьким ризиком локалізованого раку передміхурової залози на 7 % і більш низьким ризиком прогресуючого та фатального раку передміхурової залози на 12-16 % відповідно.

    Вчені вважають, що вживання кави сприяє поліпшенню метаболізму глюкози, надаючи при цьому антиоксидантний і протизапальний ефект.

    «Одночасно з цим, кава може впливати на рівень статевих гормонів, які своєю чергою впливають на ініціацію, розвиток і прогресування раку передміхурової залози», — повідомляють вчені.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.