• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини

    Опубликовано: 2022-05-14 13:48:03

    Гіпертонікам та діабетикам корисно вживати кардамон, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Відома, доступна у магазинах спеція — кардамон — здатна знижувати високий рівень цукру у крові, тим самим запобігаючи розвитку діабету. Інша її перевага — це властивість зменшувати високі показники артеріального тиску, інформує Ukr.Media.

    За словами медиків, кардамон може допомагати знижувати високий рівень цукру у крові. Саме різкі стрибки цукру і його хронічно значна концентрація можуть бути передумовами до розвитку цукрового діабету другого типу.

    «Кардамон називають королем прянощів — він добре відомий вченим своєю антиоксидантною і протираковою активністю. Але дослідження підтверджують його антидіабетичні властивості», — повідомили фахівці.

    Зокрема, вони посилаються на дослідження, опубліковане журналом BMC Complementary and Alternative Medicine. Його учасники з числа пацієнтів, які мають надмірну вагу або ожиріння, і страждають на діабет 2 типу, отримували 3 грами добавки зеленого кардамону на день. У результаті у них було зафіксоване збільшення вмісту ірисину — ферменту, що поліпшує чутливість до інсуліну, а також метаболізм глюкози. Крім того, у випробовуваних покращилися оцінки глікемічного статусу, ліпідного профілю, біомаркерів окисного стресу.

    «Людям з діабетом слід збільшити споживання кардамону: він не лише сприяє регуляції рівня цукру у крові, але також допомагає впоратися з іншими ускладненнями, пов’язаними з цим захворюванням. Зокрема, він здатний посилити імунну відповідь проти метаболічних ферментів і корисний для захисту від метаболічного синдрому, зростання жиру на животі», — відзначили вчені.

    Вони рекомендують приймати чорний і зелений кардамон. Крім того, що «магазинна» спеція допомагає від високого цукру у крові, вона також сприяє зниженню кількості тригліцеридів у плазмі, поліпшенню показників кров’яного тиску. Дослідники пов’язують це з високим вмістом антиоксидантів у кардамоні. До того ж спеція активізує сечовипускання і допомагає видалити надлишки води, що сприятливо позначається на тиску.

    «Люди, які страждають на діабет, сильніше піддаються ризику розвитку гіпертонії, яка також може призводити до серцево-судинних захворювань і проблем з травленням. Додавання екстракту кардамону до кави або чаю може допомогти їм врегулювати артеріальний тиск, зменшити ймовірність виникнення такого ускладнення, як серцева недостатність», — констатують наукові фахівці.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.