• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Швеції виявлено 9 випадків гепатиту невідомого походження у дітей

    Опубликовано: 2022-05-11 10:30:24

    У Швеції зареєстровано дев'ять ймовірних випадків гострого гепатиту невідомого походження у дітей.

    Про це йдеться у опублікованому у вівторок, 10 травня, прес-релізі управління охорони здоров'я Швеції.

    Зазначається, що пацієнти захворіли у період з листопада 2021 року до квітня 2022 року. Станом на кінець квітня випадки захворювання були відмічені в країнах Європи (Австрія, Бельгія, Великобританія, Данія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Румунія, Іспанія), а також в інших країнах світу (Канада, Ізраїль, Японія, США).

    За словами державного епідеміолога Андерса Ліндблума, те, що дитина страждає від гострого гепатиту невідомого походження, дуже незвично, але все ж таки таке трапляється.

    "Управління (охорони здоров'я Швеції - ред.) розслідує, чи являють собою випадки, які ми спостерігаємо зараз, зростання гострого гепатиту невідомого походження чи ні", - сказав епідеміолог.

    Нагадаємо, 23 квітня у ВООЗ повідомили про 170 випадків захворювання на гострий гепатит невідомого походження серед дітей у 12 країнах світу. Вік хворих становить від 1 місяця до 16 років. При цьому близько 10% пацієнтів знадобилася трансплантація печінки.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.