• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яблука покращують роботу мозку: вчені

    Опубликовано: 2022-05-11 08:48:32

    Фахівці з Університету Квінсленда і Німецького центру нейродегенеративних захворювань з’ясували, що вживання яблук стимулює утворення нових клітин мозку, поліпшуючи пам’ять і когнітивні функції. Дослідження було опубліковане на сайті Science Direct.

    Під час дослідження на мишах вчені культивували стовбурові клітини з мозку дорослих мишей, а потім додали в них кверцетин або 2-гідроксибензойну кислоту — фітонутрієнти, що містяться в яблуках, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Як з’ясувалося, висока концентрація фітонутрієнтів в яблуках стимулює нейрогенез — утворення нових нейронів.

    «Такі фітонутрієнти, як ресвератрол і епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), можуть надавати позитивний вплив на різні органи, включаючи мозок», — зазначили автори дослідження.

    За їхніми словами, отриманий результат можна порівняти з ефектом від фізичних вправ, які, як відомо, сприяють утворенню нових нейронів.

    Раніше повідомлялося, що регулярне вживання яблук може допомогти скинути більше п’яти кілограмів за рік.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.