• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ці 6 продуктів можуть нашкодити печінці найбільше

    Опубликовано: 2022-05-10 18:08:39

    Вживана нами їжа безпосередньо впливає на здоров’я печінки. І рейтинг небезпечних для цього органу продуктів зовсім не вичерпується лише алкогольними напоями, інформує Ukr.Media.

    Жирна їжа

    Вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів на зразок картоплі фрі, гамбургерів і піци порушує роботу печінки. Також надлишок цієї їжі призводить до ожиріння органу і навіть до його запалення, яке може закінчитися цирозом печінки. Частіше налягайте на клітковину.

    Цукор

    Не відмовляйтеся від цукру повністю, але і не захоплюйтеся ним, якщо хочете зберегти здоров’я печінки. Саме цей орган перетворює цукор на жир, і якщо у раціоні багато цукру, то печінка виділяє багато жиру. А це загрожує жировим гепатозом.

    Алкоголь

    Це найбільш очевидний за своєю небезпекою для печінки продукт. Спиртне у надлишкових кількостях призводить до цирозу печінки.

    Готові продукти

    Вже приготовані і охолоджені спеціально для розігріву продукти можуть бути небезпечними для печінки, оскільки у їх складі міститься багато солі, цукру і жирів. Краще готувати страви самотужки вдома.

    Незбиране молоко

    Воно містить насичені жири, які можуть бути небезпечними, але тільки для людей, які вже мають проблеми з печінкою. У цьому випадку можна вибирати нежирне молоко. До речі, частіше пийте зелений чай, він корисний для печінки.

    Вершкове масло

    Деякі молочні продукти, включаючи і вершкове масло, можуть провокувати проблеми з печінкою, оскільки містять високий рівень насичених жирів. Готуйте на оливковій олії, у якій містяться корисні жирні кислоти Омега-3.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.