• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шуляк розповіла, як працюватиме комплексна програма відновлення України

    Опубликовано: 2022-05-09 18:00:44

    Бомбосховища у кожному будинку, перенесення підприємств далі від кордону з агресором, обстеження пошкодженої нерухомості - це, зокрема, передбачатиме комплексна програма відновлення міст та сіл України після перемоги.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк у колонці на "Укрінформ".

    "Комплексний багатокомпонентний підхід дасть змогу максимально ефективно організувати відбудову", - переконана Шуляк.

    Насамперед така програма включатиме визначення конкретного переліку пошкоджених об’єктів і вивчення доцільності ремонту об’єктів чи їх нового будівництва.

    "Важливе питання - чи є технічна можливість та економічна доцільність відновлення конкретного об’єкту шляхом реконструкції, капітального чи поточного ремонту? Або ремонт уже неможливий і необхідне нове будівництво. Законопроєкт № 7282 передбачає удосконалення процедури обстеження пошкодженої нерухомості - зроблено акцент на тому, які заходи необхідні для надійності та безпечної експлуатації будівлі в майбутньому. Окремо передбачена можливість сертифікації об’єкту щодо енергоефективності під час обстеження", - розповіла вона.

    Надалі необхідно буде розробити план відбудови і посилити інженерний захист та безпеку.

    «Ми можемо будувати споруди, транспортні та інші комунікації з підвищеним рівнем надійності. Йдеться, насамперед про бомбосховища, яких мають бути в кожному будинку, стати безпечнішими та комфортнішими. Є відповідний міжнародний досвід, який потрібно вивчати», - зауважила Олена Шуляк.

    Важливими у програмі відновлення стануть такі кроки, як визначення фінансування відновлення населеного пункту, переосмислення призначення територій і перенесення потужностей підприємств подалі від кордону з країною-агресором.

    "Перенесення підприємств можливе, зокрема із безпекових питань. Особливо це стосується підприємств військово-промислового комплексу, а також інших стратегічних підприємств, які можуть стати ціллю для ворожих атак. У фокусі " як розміщення таких та інших підприємств далі від кордону з державою-агресором, так і їх винесення за межі населених пунктів", - пояснила нардеп.

    АРТЕМ ГОРОВЕНКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.