• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада і Україна розширять угоду про зону вільної торгівлі вже найближчим часом

    Опубликовано: 2022-05-09 11:45:01

    Україна і Канада повернуться до роботи над розширенням Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) і завершать роботу над нею в найближчі тижні, повідомила пресслужба Мінекономіки.

    Обидві країни дійшли до такої згоди за підсумками онлайн зустрічі першого віцепрем'єра-міністра економіки Юлії Свириденко з міністром міжнародної торгівлі, просування експорту та малого бізнесу Канади Мері Енджі.

    "Під час переговорів представники уряду вирішили повернутися до роботи над розширенням Угоди про ЗВТ між Україною та Канадою і завершити напрацювання протягом найближчих тижнів", – розповідають в міністерстві.

    За словами Свириденко, Україна розраховує на підтримку Канади в подоланні продовольчої кризи, спровокованої блокуванням українського експорту через морські порти.

    Вона зазначила, що важливим кроком назустріч Україні могло б стати скасування Канадою торговельних мит на українські товари слідом за Євросоюзом і Великобританією, оскільки це допоможе нашим експортерам збільшити обсяги вивезення продукції.

    А нарощення експорту, в свою чергу, зміцнить українську економіку і обороноздатність нашої держави.

    Нагадаємо, що 8 травня канадський лідер Джастін Трюдо відвідав Ірпінь. Він побачив спаленими та повністю зруйнованими не військові об'єкти, а будинки мирних жителів.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.