• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що перець чилі здатен зменшити ризик смерті у людини на 25%

    Опубликовано: 2022-05-10 06:34:25

    Люди, які вживають перець чилі, живуть довше.

    Дослідження, яке проводила Американська кардіологічна асоціація, показало: регулярне споживання у їжу гострого перцю (чилі) здатне на чверть знижувати ризик смертності, інформує Ukr.Media.

    Дослідниками були проаналізовані дані понад 570 тисяч осіб з ряду країн. Фахівців цікавило, як співвідносяться харчові звички людей, їх ризик постраждати через розвиток небезпечних захворювань і смертність.

    Автори проєкту дійшли висновку, що любов до гострого може продовжувати життя, відчутно знижуючи ризик смертності.

    «У людей, у чиєму раціоні постійно був наявний перець чилі, ймовірність померти через серцево-судинні захворювання знижувалася на 26 %, через рак — на 23 %», — констатували вчені.

    Незалежно від причин смертність серед шанувальників перцю була нижчою на чверть (25 %), підрахували наукові експерти.

    Пояснюючи, чому вживання перцю знижує ризик смертності, вони відзначили, що це пов’язано з дією компонентів гострого продукту.

    Завдяки їм споживання перцю має протизапальний, антиоксидантний, протипухлинний ефект, крім того — допомагає нормалізувати рівень глюкози у крові.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.