• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували можливий зв’язок між тромбозом і вакцинацією

    Опубликовано: 2022-05-08 08:48:58

    Поява тромбів після вакцинації препаратом AstraZeneca може виникнути через рідкісну аутоімунну реакції. Це з’ясували дві команди європейських незалежних вчених, повідомляє Reuters.

    Раніше Європейське агентство з лікарських засобів попередньо заявило, що вакцина не пов’язана зі збільшенням ризику утворення тромбів. Але це не відкидає того, що препарат може викликати аутоімунні реакції, що провокує утворення згустків крові в судинах, відоме як тромбоз, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    «Ця конкретна вакцина викликає рідкісну аутоімунну реакцій, через яку з’являються антитіла, які потім взаємодіють з тромбоцитами, але ми не знаємо, чому це відбувається», — сказав заступник голови німецького Товариства дослідження тромбозу і гемостазу доктор Роберт Кламрот, передає WSJ.

    Вчені заявили, що тепер знають, як виявити потенційну небезпеку до того, як наступить фатальний випадок. Завдяки цьому лікарі зможуть провести лікування, і людині нічого не загрожуватиме.

    Так, ускладнення можуть бути у пацієнтів з головним болем, запамороченням або порушенням зору на четвертий день після вакцинації. Діагностувати тромбоз можна за допомогою аналізу крові, а лікувати потрібно препаратами, що розріджують кров, і імуноглобуліном.

    Вчені стверджують, що тепер людям точно не варто боятися вакцини.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.