• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Контролювати рівень холестерину у організмі можна за допомогою певних продуктів

    Опубликовано: 2022-05-07 18:48:23

    За даними Клініки Майо, додавання у раціон цих продуктів сприяє м’якому зниженню рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ, інформує Ukr.Media.

    Підвищений рівень холестерину у крові загрожує закупоркою кровоносних артерій, що значно підвищує ризики розвитку серцевих нападів і інсультів. Представники клініки розповіли, які три продукти можуть полегшити контроль за рівнем холестерину у організмі, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Овес

    Цілісне вівсяне зерно є чудовим джерелом розчинної клітковини — даний тип харчових волокон перешкоджає всмоктуванню холестерину кишківником. Такий самий різновид клітковини містять квасоля, брюссельська капуста, яблука.

    Мигдаль

    Продукт відрізняється високим вмістом тієї ж самої клітковини, а також білка і жирних кислот, що поліпшують стан судинної тканини. Згідно з наявними даними, щоденне споживання жменьки мигдалю протягом трьох місяців дає ефект відчутного зниження рівня холестерину — ЛПНЩ у крові. Вчені зазначають, що «30 грамів горіхів на день сприяють зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань на 30 %, ризику інсульту — на 46 %».

    Авокадо

    Одна з переваг даного продукту — велика кількість мононенасичених жирних кислот (МНЖК). Саме ці кислоти містяться у складі основних продуктів відомої середземноморської дієти, рекомендованої для оздоровлення серцево-судинної системи. За словами експертів, природний контроль холестерину у організмі істотно поліпшується, якщо більша частина насичених жирів у раціоні людини замінюється на МНЖК. Дієтолог Хелен Бонд констатувала, що «щоденне додавання авокадо у меню може допомогти поліпшити рівень холестерину ЛПНЩ у пацієнтів з надмірною вагою або ожирінням».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.