• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія вже скоротила імпорт російської нафти на 70%

    Опубликовано: 2022-05-09 09:45:31

    Фінляндія скоротила імпорт російської нафти на 70% у березні 2022 року. Обсяги компенсували за рахунок поставок з Норвегії.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

    Видання з посиланням на дані фінської митниці зазначає, що в березні було імпортовано на 70% менше нафти з Росії.

    "Торговельні відносини Фінляндії з Росією поступово руйнуються", - зазначив головний економіст Danske Bank A/S в Гельсінкі Пасі Куоппамакі.

    За його словами, зростання вартості імпорту буде "тимчасовим явищем", оскільки Фінляндія скорочує використання російської енергії.

    Крім того, в окремому звіті статистичного управління йдеться, що в 2021 році Фінляндія імпортувала 92% природного газу з Росії. Однак газ складає лише 5% від енергоносіїв, споживаної в цій країні.

    Зазначимо, відмова Фінляндії від російської нафти проходить на тлі підготовки європейських нафтових санкцій проти Росії через військове вторгнення в Україну. Євросоюз намагається узгодити можливість введення ембарго на російську нафту в рамках шостого пакету обмежень.

    Проти цих обмежень виступають Угорщина та низка інших країн ЄС.

    ЮЛІЯ БОЙКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.