• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військові РФ мають постати перед судом за воєнні злочини – Amnesty International

    Опубликовано: 2022-05-06 16:30:51

    Військові Росії вчинили низку воєнних злочинів у Київській області й мають постати за це перед судом. Про це заявила під час брифінгу Amnesty International, експерти якої ведуть ретельне розслідування таких випадків.

    Amnesty International задокументувала авіаудари по Бородянці, що порушують міжнародне право, а також позасудові страти в Бучі, Андріївці, Здвижівці та Ворзелі.

    Аньєс Калламар, генеральний секретар Amnesty International, заявила, що "картина злочинів, що вчинили російські сили, включає як незаконні напади, так і навмисні вбивства цивільних осіб".

    Розслідування AI встановило, що як мінімум 40 цивільних було вбито внаслідок "непропорційних та невиборчих атак", а також 22 випадки, коли російські військові "вчинили незаконні вбивства, переважна частина яких була явними позасудовими стратами".

    Такі результати були отримані за 12 днів розслідувань, під час яких експерти організації опитали мешканців Бучі, Бородянки, Нового Корогода, Андріївки, Здвижівки, Ворзеля, Макарова й Дмитрівки та особисто відвідали місця численних вбивств.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.