• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Джонсон та Зеленський обговорили постачання Україні «зброї більшої дальності»

    Опубликовано: 2022-05-06 13:45:14

    Український президент Володимир Зеленський та британський прем'єр Борис Джонсон у черговий раз провели телефонну розмову та обговорили військову підтримку України.

    Про це повідомив Володимир Зеленський.

    "Я на зв'язку з прем'єр-міністром Британії. Сьогодні я подякував йому за звернення до Верховної Ради. Ми обговорили майбутні спільні міжнародно-правові події. Також торкнулися деяких питань оборонного забезпечення України", - зазначив Зеленський.

    Як йдеться у прес-релізі британського уряду, під час розмови, зокрема, два лідери говорили про додаткову військову допомогу Україні та притягнення винних російських солдатів до відповідальності та звірства в Україні.

    На Даунінг-стріт заявили, що у телефонній розмові Джонсон та Зеленський обговорили також "події на полі бою та потреби українських збройних сил".

    Це включає також "надання зброї більшої дальності для запобігання бомбардуванням цивільного населення".

    Також британський прем'єр наголосив на важливості надійного та незалежного міжнародного судового процесу для забезпечення притягнення до відповідальності осіб, винних у звірствах в Україні, та запропонував постійну підтримку у збиранні доказів військових злочинів.

    Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 3 травня звернувся (онлайн) до Верховної Ради. Він висловив слова підтримки Україні у війні проти РФ та повідомив про нову військову допомогу.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.