• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якщо Росія не розблокує українські порти, світ чекає глобальна продовольча криза, — ООН

    Опубликовано: 2022-05-06 12:15:19

    Якщо українські морські порти негайно не будуть розблоковані Росією для експорту, світ очікує глобальна продовольча криза.

    Про це в ефірі канадського телеканалу СВС заявив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі, повідомляє "Укрінформ".

    "Відбудеться глобальна криза продовольчої безпеки, ціни зростатимуть протягом 6-9 місяців і після цього можливі проблеми з доступністю їжі наступного року", - зазначив він.

    За словами Біслі, вплив на продовольчу безпеку відчуватиметься особливо у найбідніших країнах. Багато держав зіштовхнуться зі зростанням цін, буде складно, однак у бідних може йтися про голод, дестабілізацію та масову вимушену міграцію. Біслі додав, що ситуація у світі зараз більш напружена, ніж під час арабської весни 10 років тому, яка призвела до зміни правлячих режимів у кількох країнах.

    "По всьому світу вже проходять протести через інфляцію та ціни на продовольство, і ситуація буде лише суттєво погіршуватися. Рішення мають бути прийняті протягом найближчих 30-60 днів, щоб відновити роботу цих портів. Що б не потрібно було зробити міжнародній спільноті – це необхідно зробити і негайно", - наголосив директор Всесвітньої продовольчої програми.

    Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй від початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України зафіксувала 6635 жертв серед цивільних осіб.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.