• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тепловий опік язика: як позбутися болі та дискомфорту

    Опубликовано: 2022-05-06 13:28:25

    Тепловий опік язика: як позбутися болі та дискомфорту. Опіки язика не є небезпечними, але вкрай неприємні.

    Нерідко чашка гарячої ароматної кави або чаю стає причиною появи безпечних, але вкрай неприємних опіків на язиці. Подібний опік зазвичай проходить за кілька днів без будь-якого лікування, інформує Ukr.Media.

    Але протягом цього часу дуже хочеться зменшити біль і чутливість обпаленого язика. Ось кілька способів це зробити.

    Відразу ж охолодіть язик

    Перше, що ви повинні зробити відразу ж після того, як обпалили язик гарячим напоєм або стравою, — остудити потерпілий орган. Це можна зробити за допомогою холодної води або шматочків льоду. Чим раніше ви охолодите язик, тим краще будете себе почувати і тим швидше заживе обпалена частина вашої ротової порожнини.

    Уникайте дратівливої їжі та напоїв

    На деякий час варто виключити з раціону подразнюючу язик їжу і напої. До них відноситься гостра їжа, гарячі напої та алкоголь. Все це може викликати сильний дискомфорт при опіку язика. А алкогольні напої можуть ще й уповільнити загоєння пошкоджених клітин.

    Вживайте молочні продукти

    Молочні продукти допомагають охолодити язик, зменшити біль і роздратування. Зрозуміло, якщо ці продукти холодні. Гаряче молоко точно пити не варто. Якщо ви зовсім не п’єте молоко, то можете з’їсти йогурт або випити склянку кефіру.

    Робіть полоскання солоною водою

    Полоскання солоною водою може полегшити біль від опіку і зменшити кількість бактерій у роті. Полоскати рот краще кілька разів на день: після їжі і перед сном. Щоб приготувати розчин для полоскання, додайте в стакан з прохолодною водою половину чайної ложки солі.

    Використовуйте анестетик

    Якщо біль дуже сильна, можна зменшити її за допомогою анестетика для порожнини рота з бензокаїном. Подібні анестетики призначені для лікування виразок в порожнині рота і зменшення зубного болю. Вони випускаються у вигляді спреїв або гелів. Перед використанням препарату краще проконсультуватися з лікарем.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.