• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: двотижневе вживання клітковини здатне покращити мікробіом кишківника

    Опубликовано: 2022-05-06 08:48:17

    Згідно з дослідженням, проведеним дослідниками Каліфорнійського університету в Ірвіні, короткострокове втручання у щоденне споживання клітковини може значно змінити мікробіом кишківника і споживання поживних речовин. Дослідження було нещодавно опубліковане Американським товариством мікробіології, інформує Ukr.Media.

    Харчові волокна складаються зі стійких вуглеводів, що містяться у фруктах, овочах і цільнозернових продуктах. Клітковина зберігається у нашій травній системі, і, хоча вона не засвоюється людьми, наші кишкові бактерії можуть перетворювати клітковину на коротколанцюгові жирні кислоти та інші побічні продукти, важливі для здоров’я людини, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Зараз звичайна людина у Північній Америці споживає менше 50 відсотків від рекомендованого рівня харчових волокон через зниження споживання рослинної їжі, оскільки оброблені харчові продукти стали більш поширеними. Дієта зі зниженим вмістом клітковини викликає занепокоєння у медичних працівників, оскільки низьке споживання харчових волокон може бути пов’язане з такими захворюваннями, як діабет II типу і рак товстої кишки.

    Нові дослідження почали демонструвати, як мікробні зміни кишківника можуть побічно впливати на здоров’я людини.

    «Нестача клітковини у промислово розвинених країнах призводить до виснаження наших кишкових мікробів з серйозними наслідками для здоров’я, які можуть бути пов’язані зі збільшенням захворюваності на колоректальний рак, аутоімунні захворювання і навіть зниженням ефективності вакцини та реакції на імунотерапію раку», — сказала Катрін Уайтсон, ад’юнкт-професорка молекулярної біології та біохімії, яка є співкерівником ініціативи UCI Microbiome Initiative.

    Після втручання дослідники порівняли загальний бактеріальний склад за допомогою секвенування ДНК і виміряли вироблення коротколанцюгових жирних кислот за допомогою газової хроматографії. Дослідники виявили, що двотижневе втручання значно змінило індивідуальний склад мікрофлори кишківника, включаючи збільшення чисельності Bifidobacterium.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.