• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пентагон: Україна все ще здатна виробляти «Нептуни», у них також будуть наші морські безпілотники

    Опубликовано: 2022-05-03 15:00:20

    Попри ракетні удари Росії по військовій інфраструктурі, Україна все ще здатна виготовляти протикорабельні крилаті ракети для берегового комплексу "Нептун". Про це на брифінгу заявив речник Міноборони США.

    Йому поставили запитання, чи можуть США передати українським військам ПКР, чи цю частину підтримки країні надасть Велика Британія.

    "У них є власні можливості виробництва протикорабельних крилатих ракет. Вони [українці] все ще можуть виготовляти протикорабельні крилаті ракети "Нептун", – відповів він.

    Крім того, "інші країни також передали їм додаткові морські ударні можливості й вони самі про них можуть розповісти", додав спікер.

    За словами спікера Пентагону, армія США провела навчання групи військовослужбовців ЗСУ щодо застосування "деяких безпілотних суден берегової оборони". У Вашингтоні вважають, що ці безпілотні комплекси допоможуть під час оборони берегової лінії від зазіхань загарбників.

    На уточнювальне запитання, чи було вже поставлено ці безпілотники, він відмовився відповідати. Що це за системи та в яких бойових умовах застосовуються, невідомо.

    "Разом із партнерами та союзниками ми працюємо над зміцненням їхніх [українців] можливостей у береговій обороні", – запевнив речник МО США.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.