• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має намір вимагати від США визнати Росію державою-спонсором тероризму

    Опубликовано: 2022-05-03 12:00:09

    У Верховній Раді зареєстрували законопроект про звернення до Конгресу США із закликом визнати Росію країною-спонсором тероризму.

    2 травня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк та ще 70 народних обранців запропонували парламенту просити США визнати Росію державою-спонсором тероризму. Про це йдеться у проекті постанови №7341.

    Якщо його приймуть, то серед іншого Україна закликатиме сенат конгресу США:

    - звернутися до Державного департаменту США, щоб визнати РФ державою-спонсором тероризму;

    - посилити санкції проти РФ і країн, що з нею співпрацюють, і підтримують її терористичний режим;

    - визнати так звані "Л/ДНР", а також збройні сили Росії терористичними організаціями, зокрема, враховуючи ті звірства, які вони чинили та чинять в Україні;

    "Верховна Рада України переконана, що дії Російської Федерації та його президента Володимира Путіна стосовно України та її громадян є актами міжнародного тероризму, тобто абсолютно чітко відповідають такому терміну в сенсі, визначеному Державним департаментом США" , - йдеться у заяві, яку пропонується прийняти.

    Нагадаємо, вчора, 1 травня, у Конгресі США запропонували використати американську армію для захисту територіальної цілісності України. Це уповноважило б президента Сполучених Штатів використати американські сили для реагування на сценарій, у якому Російська Федерація застосує хімічну, біологічну чи ядерну зброю проти України.

    Раніше палата представників Конгресу США схвалила ленд-ліз України. Документ передбачає прискорену передачу військової допомоги нашій країні.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.