• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія планує захопити Донецьку та Луганську області до середини травня, - розвідка США

    Опубликовано: 2022-05-03 11:30:09

    Росія спробує анексувати окуповані Донецьку та Луганську області у середині травня та створити так звану Херсонську народну республіку.

    Про це заявив Майкл Карпентер, посол США в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, на брифінгу у Держдепартаменті, посилаючись на розвіддані.

    "У повідомленнях йдеться, що Росія планує провести референдум про приєднання до Росії десь у середині травня, і що Москва розглядає аналогічний план для Херсона", - сказав посол.

    Також Карпентер зазначив, що РФ викрадає місцевих чиновників у утримуваних містах, щоб замінити їх "групами, лояльними Москві".

    "Нещодавно також надходили повідомлення про те, що російські сили відключили інтернет та доступ до деяких стільникових телефонів у цих регіонах, щоб перекрити потік надійної інформації", - сказав Карпентер.

    За його словами, у цих містах окупанти можуть спробувати провести фіктивні референдуми, щоб додати видимість демократичної чи виборчої легітимності.

    Нагадаємо, 25 квітня російські військові захопили будівлю міської ради Херсона, призначивши "глав" міста та області.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.