• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні порушили понад 9 тисяч справ про військові злочини РФ, — Венедиктова

    Опубликовано: 2022-05-02 10:30:05

    В Україні відкрили понад 9 тисяч справ про військові злочини Росії.

    Про це заявила в ефірі телемарафону генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

    «У нас уже 9 тисяч 158 виробництв, пов'язаних суто із військовими злочинами. Щодня є підстави відкривати нові справи: загибель цивільних, бомбардування, депортація наших людей та дітей на окуповані території чи території держави-агресора», — зазначила вона.

    Венедиктова додала — у звільнених від російських окупантів областях уже розпочинається процес притягнення до відповідальності, а деякі конкретні військові злочинці встановлені.

    "Десять по Бучі, всього по Київській області 15. Ми їх залучаємо за тортури, згвалтування, мародерство", - додала генпрокурор.

    Венедиктова уточнила, що в Офісі генпрокурора 620 підозрюваних "топ-рівня" у справі про злочин агресії Росії проти України, серед яких військові, політики та пропагандисти.

    Нагадаємо, раніше Венедиктова оголосила, що генеральна прокуратура готує звинувачення проти російських військових за злочини в Україні.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.