• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак

    Опубликовано: 2022-04-30 18:48:59

    Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак. З профілактикою раку можуть впоратися будь-які гриби, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Наступного разу, коли будете готувати салат, можливо, ви захочете додати у нього гриби. Це пов’язано з тим, що більш високе споживання грибів пов’язане з більш низьким ризиком розвитку раку, згідно з новим дослідженням штату Пенсільванія, опублікованим 16 березня у журналі Advances in Nutrition.

    Фахівцями було вивчено 17 досліджень раку, опублікованих з 1966 до 2020 року і проаналізовані дані більш ніж 19500 хворих на рак. Дослідники вивчили взаємозв’язок між споживанням грибів і ризиком розвитку раку, інформує Ukr.Media.

    Гриби багаті на вітаміни, поживні речовини і антиоксиданти. Висновки команди показують, що ці суперпродукти також можуть захистити від раку. Хоча шиітаке, глива, майтаке і королівська глива містять більшу кількість амінокислоти ерготионеїну, ніж білі і портабелло, люди, які включали у свій щоденний раціон будь-які різновиди грибів, мали більш низький ризик розвитку раку.

    Згідно з результатами дослідження, люди, які їли 18 грамів грибів на день, мали на 45 % менший ризик розвитку раку порівняно з тими, хто не їв гриби.

    «Гриби є основним харчовим джерелом ерготионеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом та захисником клітин», — сказав Джибріл М. Ба, аспірант епідеміології Медичного коледжу Пенсільванії.

    «Поповнення запасів антиоксидантів у організмі може допомогти захистити від окисного стресу і знизити ризик розвитку раку».

    Коли були вивчені конкретні види раку, дослідники відзначили сильний зв’язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик розвитку раку грудей. Ба пояснив, що це могло бути пов’язано з тим, що більшість досліджень не включали інші форми раку. У майбутньому це дослідження може бути корисним для подальшого вивчення захисних ефектів, які мають гриби, і для створення більш здорових дієт, що запобігають розвитку раку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.