• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП вітає ухвалення ленд-лізу для України

    Опубликовано: 2022-04-29 15:24:26

    За відповідне рішення проголосувала Палата представників США.

    Ленд-ліз – це державний акт США, який дозволяє передавати союзникам бойові припаси, техніку, продовольство, медичне обладнання та ліки, стратегічну сировину тощо.

    Документ ще належить підписати президенту США Джо Байдену. По суті, це надання  йому розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів.

    «Відтак, матимемо значно прискорене  постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. Це дозволить не тільки укріпити лінію фронту, але й перейти в контрнаступ. Ленд-ліз означає впевненість наших американських партнерів в перемозі України. Нагадаю, що досі такий державний акт приймався тільки під час Другої світової війни і саме він став одним із переломних моментів у боротьбі із агресорами», - зазначив президент Українського союзу промисловців і підприємців, голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах.

    Він висловив впевненість, що співпраця в оборонній сфері України і США, України і ЄС продовжиться і по закінченню війни.

    Вітчизняному ОПК вистачає новітніх розробок, потрібні будуть кошти та кооперація з європейськими та американськими інституціями. Зокрема, українські протикорабельні ракети «Нептун», ракетні комплекси «Вільха», «Стугна» тощо зарекомендували себе не гірше аналогів натівського походження.

    «В Україні є власна високоточна зброя. Інше питання, що її кількості недостатньо для протистояння масштабному вторгненню рф. Проте після перемоги над агресором, впевнений, ми розвиватимемо виробництво ОПК, зазначених зразків, а також цілої низки інших. Незалежно від того, приймуть Україну в НАТО чи ні, взаємовигідна співпраця в оборонній сфері, технологіях, тренуванні бійців буде надзвичайно потужна», - наголосив Анатолій Кінах.

    Ділова спільнота впевнена, що Україні необхідно зробити ставку на розвиток власної промисловості, корабле-, авіа-, ракетобудування.  Раніше Мінекономіки запропонувало конкретну цифру: не менше 60% локалізації в Україні. Проте дані наміри необхідно оформити нормативно, підписати договори із відповідними країнами ЄС, США, Канадою та ін. щодо постачання необхідних комплектуючих чи налагодження спільного виробництва, домовлятися із міжнародними фінансовими установами про кошти.

    «Наші європейські партнери розуміють, що Україна є їхнім щитом від загарбницьких і диких планів Кремля. Причому щитом вмотивованим, ефективним, бо ми захищаємо кожен метр своєї рідної землі. Тому передача озброєння і технологій зараз  повинна буде трансформуватися після перемоги в локальне масове виробництво», - підсумував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.