• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти примусово депортували з Маріуполя понад 30 000 людей – голова ОВА

    Опубликовано: 2022-04-29 15:00:10

    Російські окупанти примусово депортували понад 30 тисяч маріупольців на підконтрольні території РФ. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко під час брифінгу у медіацентрі "Україна" у четвер.

    Кириленко заявив, що окупанти під приводом евакуації людей на підконтрольні Україні території везуть їх до так званих фільтраційних таборів.

    За словами Кириленка, ці фільтраційні табори розташовані поблизу міста Маріуполь, у населених пунктах уздовж узбережжя Азовського моря.

    "Вивозячи туди людей, вони поділяють їх на жінок із дітьми та чоловіків. Ділять за віковими критеріями. І після цього відбирають документи, що засвідчують, що вони є громадянами України", – розповів Кириленко.

    Голова Донецької ОВА також додав, що окупанти роздають жителям Маріуполя довідки власного зразка, після чого примусово вивозять на території окупованого Донбасу або на територію Росії.

    Він також уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії із Маріуполя евакуювалися 270 000 городян залізницею та 80 000 – евакуювалися автобусами чи машинами на підконтрольні Україні території.

    Щодо кількості евакуйованих дітей та скільки ще дітей перебувають у заблокованому Маріуполі немає даних, повідомив голова Донецької ОВА.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.