• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нетипова операція. ООН планує виплачувати готівку двом мільйонам українців

    Опубликовано: 2022-04-29 14:00:23

    Організація об'єднаних націй планує здійснювати готівкові виплати українцям, що постраждали від агресії Росії. Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на пресконференції у Києві.

    Він заявив про виплати агентствами ООН постраждалим від нападу Росії.

    "Ми готові надавати фінансову допомогу й у вигляді готівкових виплат. До кінця травня 1,3 млн, два мільйони ми плануємо охопити вже до серпня. Але це буде, звісно, ​​у координації з українським урядом", – заявив Гутерріш.

    Генсек ООН наголосив, що це не типова гуманітарна операція ООН для такої країни, як Україна – тут є уряд, який функціонує, система надання підтримки громадянам.

    "Відповідно, наша роль – не замінити уряд, а підтримати уряд, тому що Україна – розвинена країна", – пояснив Гутерріш.

    Гутерріш розповів про іншу підтримку, яку ООН надає та надаватиме Україні.

    На сьогодні ООН забезпечила надання гуманітарної допомоги 3,4 млн громадян в Україні, до травня планується охопити 4 млн осіб, до червня – 6 млн осіб.

    За інформацією Гутерріша, 12 млн українців покинули свої будинки. ООН підтримує країни, які прийняли понад 5 млн біженців.

    ООН планує підтримати 7,7 млн українців, які стали внутрішніми переселенцями.

    "За останніми підрахунками, в умовах гіршого сценарію, 25 млн людей можуть потребувати гуманітарної допомоги до кінця року. Ми щиро сподіваємося, що цей сценарій залишиться на папері, але ми маємо бути готові", – додав він.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.