• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яким чином відбивається на здоров’ї людей барвник для крашанок

    Опубликовано: 2022-04-29 13:28:49

    Харчові барвники можуть негативно вплинути на здоров’я людини, якщо вживаються у великій кількості, попереджають лікарі, інформує Ukr.Media.

    Дієтологи прояснили питання про те, наскільки небезпечними можуть бути харчові барвники, використовувані для декору великодніх яєць. Зокрема, барвники штучного походження.

    Фахівці пояснили, що яйця, які були пофарбовані штучними засобами, «можуть завдати шкоди здоров’ю, якщо людина щодня вживає продукти з харчовими барвниками».

    Такі барвники можуть накопичуватися у організмі, якщо, наприклад, щодня п’ються різні газовані напої, з’їдаються різноманітні кондитерські вироби (перш за все, яскравого забарвлення, з різнокольоровими компонентами). Лікарі зауважили, що високі дози одержуваних харчових барвників можуть викликати:

    загострення хронічних шкірних хвороб;
    розлад травного тракту, що супроводжується неприємними відчуттями, дискомфортом.
    Фахівці також додали, що здорова в цілому людина навряд чи постраждає, з’ївши яйце, декороване харчовим барвником. Водночас «передбачити реакцію організму на той чи інший барвник практично неможливо».

    З огляду на це, дітям, а також алергікам краще уникати вживання продуктів, що містять дані речовини.

    У свою чергу, багато натуральних барвників теж можуть бути алергенними, нагадали лікарі.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.