• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США розширили обмін розвідданими з Україною – Bloomberg

    Опубликовано: 2022-04-29 09:00:17

    США зняли деякі обмеження на обмін розвідданими з Україною після концентрації зусиль російських військ на східному та південному напрямках. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на джерела в американській розвідці.

    Розширений обмін даними має допомогти Україні захистити та потенційно повернути тимчасово окуповані території, уточнило джерело.

    За словами іншого джерела, США активно обмінюються з українцями своєчасними розвідданими, у тому числі про окуповані райони, які утримувались Росією до повномасштабного військового вторгнення.

    У міру розвитку військової агресії Росії спецслужби скоригували правила обміну розвідданими, давши вказівки операторам надавати більше інформації Україні для більш ефективної оборони.

    За словами одного з джерел, директор національної розвідки Авріл Хейнс повідомила Конгресу про зміни в обміні розвідданими з Україною у квітні.

    Ініціювали розширення обміну даними республіканець Майк Тернер, голова у комітеті Палати представників з розвідки та сенатор Марко Рубіо, заступник голови сенатського комітету з розвідки.

    Кожен із них окремо написав звернення до адміністрації президента Джо Байдена зняти обмеження на обмін розвідданими з Україною.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.