• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чим корисний для людини сік буряка

    Опубликовано: 2022-04-28 13:48:23

    Чим корисний для людини сік буряка. Сік буряка є дуже корисним для здоров’я людей, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Буряк — це неймовірно корисний для здоров’я людини овоч, який варто включити у свій раціон харчування. Він здатен знижувати артеріальний тиск, очищає організм від шлаків і токсинів, допомагає скинути зайві кілограми, уповільнює навіть старішання організму і захищає судини людини, інформує Ukr.Media.

    Здатен знижувати артеріальний тиск

    Ще у 2008 році дослідники змогли з’ясувати той факт, що буряк здатен знижувати артеріальний тиск у людини. Достатньо випивати при цьому лише склянку соку з овоча. Завдяки буряку судини стають більш еластичними, тому розвиток таких хвороб, як гіпертонія і атеросклероз, значно гальмується. Дослідження проводили як на сирому продукті, так і на вареному. Виявилося, що перший варіант помітно ефективніший.

    Найбільш доречним дозуванням вважається від 250 до 500 мл соку буряка на день. Але є одне «але». Буряковий сік має трохи подразливий ефект, тому у чистому концентрованому вигляді не рекомендується до вживання за наявності хронічних захворювань травної системи. У такому разі краще пити сік з вареного овоча. Буряк є чемпіоном за вмістом нітратів, яких багато людей бояться. Але ці речовини, потрапляючи до організму, перетворюються на оксид азоту. А він, своєю чергою, розширює судини, покращує кровообіг і постачання органів киснем.

    Натуральне проносне

    Крім того, що овоч відмінно знижує тиск, він є ще й легким натуральним проносним. Тому за наявності закрепів обов’язково слід включити буряк у свій раціон харчування.

    Безпечний допінг

    Сік буряка здатен підвищувати витривалість, а також фізичну активність. Завдяки вживанню овоча людина набагато менше страждає через нестачу кисневого постачання органів. При цьому кровообіг поліпшується у мозку, що захищає від старечої хвороби — деменції.

    Потужний антиоксидант

    Буряк — це джерело антиоксидантів під назвами бетаїн і бетанін. Вони здатні нейтралізувати шкідливі вільні радикали, які викликають різні хвороби у організмі людини, а також запалення і прискорюють старішання. Крім того, антиоксиданти ще здатні знешкоджувати небезпечні речовини.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.