• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Rheinmetall готовий поставити в Україну 88 танків Leopard. Рішення за Шольцем – Die Welt

    Опубликовано: 2022-04-26 15:00:03

    Федеральний уряд Німеччини отримав заявку від концерну Rheinmetall на експорт в Україну 88 танків Leopard 1A5. Про це пише німецьке видання Die Welt із посиланням на отримані журналістами документи.

    Уряд України 14 квітня отримав пропозицію від Rheinmetall щодо танків Leopard, які перебувають на зберіганні, уточнюють у виданні.

    Пропозиція передбачає ремонт танків у Німеччині. Також Rheinmetall готовий за 8 тижнів навчити 32 українських військових.

    Як випливає з документів, перша партія з 22 основних бойових танків може бути поставлена протягом шести-восьми тижнів, а решту 66 танків доправлять поступово до кінця 2023 року.

    До танків Rheinmetall пропонує невелику кількість боєприпасів – 3500.

    Схвалити заявку має Федеральна рада безпеки, що складається з представників усіх міністерств, які займаються експортом озброєнь. Раду очолює канцлер Німеччини Олаф Шольц.

    "За Шольцем де-факто залишається останнє слово у питаннях експорту зброї з Німеччини. Поки що Шольц не дав згоди на пряме постачання важкого озброєння в Україну", – пише Die Welt.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.